Grupper:   Speedway  -  Offroad  -  ATV  -  Snøscooter  -  Motocross
 
Prosjektgrupper:  Bilsport - RoadRacing - Vannjet og Trial
 

 

 

NMK Kristiansands lov  

Klikk her.. (pdf-fil)     (sist oppdatert 13 mars 2012)

 

 

 

 

 


 

Utdrag av NMF regler:

 

Flere regler har blitt strammet inn i de nye reglementet som er kommet fra NMF. Innstrammingen er gjort for at NMF skulle få godkjent forsikringsavtalen sin av IF. Alle regler og lover skal følles uansett om det er prøvekjøring, trening eller løp. Ingen får kjøre en meter uten at alt er i orden. Dette er fordi nå kan treningsansvarlig, leder og formann av klubben bli stilt rettslig og økonomisk til ansvar ved en ulykke som havner i retten.

Nytt er:
Reglement teknisk og annet:
Norge skal følge FIM sitt tekniske reglement, så alt som står der gjelder for Norge, uansett om man har ny eller gammel sykkel.

Ansvarspersoner:
Har du en ansvarsoppgave kan du ikke påta deg flere. Det betyr at er du Aktivitetsleder og holder treningen for dagen kan du ikke kjøre selv den dagen. Er du stevneleder så kan du ikke være stevnesekretær osv.

Politiattest:
Alle som holder banen åpen under treninger skal ha politiattest.

Micro/knatte:
Barn fra 5 - 10 år får ikke kjøre annet enn oppvisning. 11 - 12år får kjøre løp, men ikke statusløp som Norges Cup eller NM. De får heller ikke kjøre sammen med Norges Cup.

Premier knatte:
Barn 11 - 12 år kan får plassering 1, 2, 3, men alle må få lik premie uten plassering på.
Barn 13 - 16 år kan få plassering og ulike premier.

Dødmannsknapp micro:
Alle micro og knattesykler skal ha dødmannskapp selv om det er en crossykkel. Dødmannsknapp SKAL være FIM godkjent, ikke hjemmelaget!

Foresatte/verge:
Under et løp i 85cc er det forbudt å ha ansvar for to deltagere samtidig i samme løp. Har man to barn må man ha med seg en person som som tar ansvaret for det andre barnet. 1 voksen person pr. mindreårig utøver.

Kompetanse krav til foreldre:
Fra nå må alle foreldre være tilsluttet NMF. Foreldre må også ha enten bestått lisenskurs eller ha høyere kompetanse i sin gren.

Dødmannsknapp 500cc:
Det står i FIM reglementet for 2009 at ny dødmannsknapp skal benyttes, men grunnet fortsatt mye fram og tilbake vil vi komme mer tilbake til dette.

Lyddemper alle klasser:
Alle skal ha godkjent lyddemper! Dette gjelder også veteran, classic, 85cc osv. Uansett hva slags sykkel man har.

Miljømatte:
Alle skal benytte miljømatte under trening og løp. Matten kan kjøpes i motorcrossbutikker. Matten skal kunne absorbere 1,5 liter olje uten at den lekker når man snur den på hodet.

Treningslogg:
Alle skal signere på treningsloggen FØR trening på baner i hele landet. Grunnen er at du signerer på deg ansvaret for egen sikkerhet slik at ikke leder/formann i klubben kan stilles for retten ved en livsvarig skade.

Tilleggsregler:
Tilleggsreglene skal nå være ute 60 dager før løp.

Startavgift:
Startavgift er forbudt i speedway, uansett løp. Treningsavgift før løp og under treninger er lov.

Retningslinjer på banen:
Alle baner skal ha retningslinjer for all trening og for publikum slik at klubben ikke kan komme i trøbbel ved søksmål.


 

 Motorsport / Speedway / ATV / Bilsport / RC-bil / Trial /  RoadRacing / Cross / Snøscooter